Продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Суходол от Матена Естейт

Според Закона за местните данъци и такси (ЗМДТ), при покупка на имот, трябва да се заплати местен данък за възмездно придобиване на имущество. Въпреки че отговорността за заплащането обикновено пада върху купувача, не бива да се изключва възможността тези разноски да бъдат споделени между страните. Нотариалните такси се разпределят равномерно между купувача и продавача, докато задължението за такса по вписване е на страна на купувача.

Определянето на идеалните части на имот става чрез пресмятане на съотношението между застроената площ на самостоятелния обект и прилежащите му складови помещения, спрямо общата застроена площ на цялата сграда. Формулата за изчисление е ИД.Ч(%) = (ЗП/РЗП)*100, където ЗП е застроената площ на имота, а РЗП е разгънатата застроена площ на сградата. Този метод позволява определянето на процента на общите части, които принадлежат на конкретния имот.

Акт образец 16 е завършващият акт, който приключва строителството и удостоверява годността на обекта за експлоатация, с други думи - че е пригоден за живеене. В практиката терминът се използва като общ, заменяйки "Разрешение за ползване". Въпреки че двата термина често се използват обменно, важно е да се разграничават, в зависимост от категорията на строежа.

Проверката на обекта включва оценка на законността на сградата, използваните проекти и тяхното съответствие с реално изпълненото строителство. За строежи от I до III категория, като автомагистрали и пътища, Акт 16 се издава от държавната приемателна комисия. В този случай регионалната дирекция за национален строителен контрол издава Разрешение за ползване. За строежи от IV до VI категория, като жилищни и смесени сгради, се издава Удостоверение за въвеждане в експлоатация от главния архитект на общината.

M1 - Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост.

M2 - Обеля, Надежда, Триъгълника, Банишора, София Център, Лозенец, Хладилника.

M3 - Горня Баня, Овча Купел, Красно село, Стрелбище/ Хиподрума, София Център, Докторска градина, Оборище, Подуяне/ Хаджи Димитър.

M4 - Обеля, Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост1, Младост 3, 7-11 километър, Дружба, Летище София.

При покупката на имот е от съществено значение да вземете предвид различни фактори, които ще влияят на вашето бъдещо жилище или инвестиция. В следните редове са изброени някои от ключовите аспекти:

1. Местоположение:

 • Оценете близостта до удобства като обществен транспорт, магазини и училища.
 • Изучете района за потенциални бъдещи развития и инфраструктурни планове.

2. Състояние на Имота:

 • Проверете състоянието на сградата и инфраструктурата.
 • Обърнете внимание на евентуални ремонти или подобрения, които може да са необходими.

3. Цена:

 • Сравнете цените на подобни имоти в района.
 • Разгледайте възможности за преговори за по-добри условия.

4. Правна Документация:

 • Уверете се, че всички правни документи са в ред и имотът е свободен от обременения.
 • Проверете дали са изпълнени всички необходими строителни и зонови стандарти.

5. Бъдещо Развитие:

 • Разгледайте възможностите за бъдещо развитие на района.
 • Проучете строителните планове и перспективите за стойността на имота в бъдеще.

6. Квартални Фактори:

 • Анализирайте общността и стилът на живот в квартала.
 • Проучете околните сгради и тяхната визия.

7. Професионален Съвет:

 • Консултирайте се с професионален брокер или агент за недвижими имоти.
 • Получете правен съвет, за да се уверите в законността на сделката.

Следването на тези насоки ще ви помогне да направите информиран и уверен избор при покупката на вашия нов имот.

В света на недвижимите имоти, където природата и уюта образуват перфектно съчетание, Матена Естейт ви предоставя уникални възможности за продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Суходол. Открийте своя скрит рай в столицата с нашите ексклузивни предложения.

Суходол – Зелен Оазис в Града

Защо Суходол?

Суходол е кварталът, където природата се среща с градския комфорт. С обширни зелени площи и чист въздух, този район предлага уникална възможност за спокойствие и комфорт в градски среди.

Нашите Имоти – Естествена Красота и Уют

Разнообразие от Апартаменти

В портфолиото на Матена Естейт се предлага разнообразие от апартаменти за продажба в Суходол. От стилни апартаменти с гледка към природата до уютни мезонети, нашите предложения съчетават естествена красота и функционалност.

Луксозни Жилища

Специално подбрани, нашите жилища в Суходол предоставят лукс и комфорт. Модерен дизайн и внимание към детайла гарантират, че всеки дом става уютно гнездо.

Имоти с Гледка

За тези, които търсят уникална гледка и спокойствие, Матена Естейт предлага имоти в Суходол с изглед към природата. Опитайте комбинацията от градски комфорт и природна красота.

Защо Матена Естейт?

Експертност и Професионализъм

С години опит в областта на недвижимите имоти в София, Матена Естейт съчетава експертност с професионализъм. Ние разбираме уникалните изисквания на всеки клиент и предоставяме интелигентни решения.

Индивидуален Подход

Вярваме в индивидуалния подход. Всеки клиент на Матена Естейт получава персонализирано обслужване, за да открие идеалния апартамент в Суходол.

Доверие и Прозрачност

Доверието и прозрачността са в основата на нашата работа. Всичко, което правим, е насочено към създаване на успешни и безпроблемни сделки с нашите клиенти.

Свържете се с нас!

За повече информация относно продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Суходол, посетете нашия уебсайт или се свържете директно с нашия екип. Очакваме да ви помогнем да откриете вашия скрит рай.

С Матена Естейт, вашето търсене на идеалния дом в Суходол се превръща в приятно и удовлетворително пътешествие. Открийте комбинацията от природна красота и градски комфорт с нашите предложения и направете първия стъпки към новия си дом.

Купувачите харесват още

Популярни в момента

Този сайт използва "бисквитки" и други подобни технологии, за да направи преживяването Ви на нашия сайт по-добро.

Send this to a friend