Продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Връбница 1 от Матена Естейт

Според Закона за местните данъци и такси (ЗМДТ), при покупка на имот, трябва да се заплати местен данък за възмездно придобиване на имущество. Въпреки че отговорността за заплащането обикновено пада върху купувача, не бива да се изключва възможността тези разноски да бъдат споделени между страните. Нотариалните такси се разпределят равномерно между купувача и продавача, докато задължението за такса по вписване е на страна на купувача.

Определянето на идеалните части на имот става чрез пресмятане на съотношението между застроената площ на самостоятелния обект и прилежащите му складови помещения, спрямо общата застроена площ на цялата сграда. Формулата за изчисление е ИД.Ч(%) = (ЗП/РЗП)*100, където ЗП е застроената площ на имота, а РЗП е разгънатата застроена площ на сградата. Този метод позволява определянето на процента на общите части, които принадлежат на конкретния имот.

Акт образец 16 е завършващият акт, който приключва строителството и удостоверява годността на обекта за експлоатация, с други думи - че е пригоден за живеене. В практиката терминът се използва като общ, заменяйки "Разрешение за ползване". Въпреки че двата термина често се използват обменно, важно е да се разграничават, в зависимост от категорията на строежа.

Проверката на обекта включва оценка на законността на сградата, използваните проекти и тяхното съответствие с реално изпълненото строителство. За строежи от I до III категория, като автомагистрали и пътища, Акт 16 се издава от държавната приемателна комисия. В този случай регионалната дирекция за национален строителен контрол издава Разрешение за ползване. За строежи от IV до VI категория, като жилищни и смесени сгради, се издава Удостоверение за въвеждане в експлоатация от главния архитект на общината.

M1 - Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост.

M2 - Обеля, Надежда, Триъгълника, Банишора, София Център, Лозенец, Хладилника.

M3 - Горня Баня, Овча Купел, Красно село, Стрелбище/ Хиподрума, София Център, Докторска градина, Оборище, Подуяне/ Хаджи Димитър.

M4 - Обеля, Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост1, Младост 3, 7-11 километър, Дружба, Летище София.

При покупката на имот е от съществено значение да вземете предвид различни фактори, които ще влияят на вашето бъдещо жилище или инвестиция. В следните редове са изброени някои от ключовите аспекти:

1. Местоположение:

 • Оценете близостта до удобства като обществен транспорт, магазини и училища.
 • Изучете района за потенциални бъдещи развития и инфраструктурни планове.

2. Състояние на Имота:

 • Проверете състоянието на сградата и инфраструктурата.
 • Обърнете внимание на евентуални ремонти или подобрения, които може да са необходими.

3. Цена:

 • Сравнете цените на подобни имоти в района.
 • Разгледайте възможности за преговори за по-добри условия.

4. Правна Документация:

 • Уверете се, че всички правни документи са в ред и имотът е свободен от обременения.
 • Проверете дали са изпълнени всички необходими строителни и зонови стандарти.

5. Бъдещо Развитие:

 • Разгледайте възможностите за бъдещо развитие на района.
 • Проучете строителните планове и перспективите за стойността на имота в бъдеще.

6. Квартални Фактори:

 • Анализирайте общността и стилът на живот в квартала.
 • Проучете околните сгради и тяхната визия.

7. Професионален Съвет:

 • Консултирайте се с професионален брокер или агент за недвижими имоти.
 • Получете правен съвет, за да се уверите в законността на сделката.

Следването на тези насоки ще ви помогне да направите информиран и уверен избор при покупката на вашия нов имот.

Изберете Качеството с Матена Естейт

В света на недвижимите имоти, изборът на нов дом или инвестиция изисква внимание към детайлите и професионализъм. В Матена Естейт предлагаме уникални възможности за продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Връбница 1. Открийте красивия свят на качествените имоти с нас.

Привлекателното на Връбница 1

Защо Връбница 1?

Връбница 1 е квартал, който обединява природата и урбанизацията в едно. С удобно разположение и зеленина наоколо, това е идеалното място за хората, търсещи спокойствие и бърз достъп до градски удобства.

Нашите Имоти – Изисканост и Уют

Разнообразие от Апартаменти

Матена Естейт предоставя разнообразие от апартаменти за продажба във Връбница 1. От модерни студия до просторни семейни апартаменти, нашите предложения отразяват многообразието на вашия вкус.

Луксозни Жилища

При нас ще откриете луксозни жилища, обзаведени с висок клас удобства. Материали от най-високо качество и внимателно избрани дизайни правят нашите жилища във Връбница 1 възхитителни.

Семейни Имоти

За семействата, търсещи пространство и уют, Матена Естейт предлага специално подбрани имоти във Връбница 1. Градини, подходящи за игра и близост до училища го правят идеално място за семейно живеене.

Почувствайте Сигурността с Матена Естейт

Професионализъм и Опит

Със своя професионален екип и години опит, Матена Естейт е водещ в сферата на недвижимите имоти в София. Ние не просто предоставяме имоти, но и създаваме уникални преживявания.

Индивидуален Подход

Всеки клиент е уникален, и затова ние прилагаме индивидуален подход към всяка сделка. Нашите експерти ви насочват към апартамент във Връбница 1, отговарящ на вашите нужди и предпочитания.

Доверие и Прозрачност

Матена Естейт се стреми към доверие и прозрачност във всеки етап от процеса на закупуване. Гарантираме яснота и честност във всяка сделка.

Свържете се с нас още днес

За повече информация относно продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Връбница 1, свържете се с нас днес. Посетете нашия уебсайт или се обадете на нашия екип, готов да ви помогне.

С Матена Естейт, вашият избор за недвижими имоти във Връбница 1 е гаранция за качество и стил. Открийте своя нов дом или перфектната инвестиция с нас и направете живота си по-красив.

Купувачите харесват още

Популярни в момента

Този сайт използва "бисквитки" и други подобни технологии, за да направи преживяването Ви на нашия сайт по-добро.

Send this to a friend