Продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Връбница 2 от Матена Естейт

Според Закона за местните данъци и такси (ЗМДТ), при покупка на имот, трябва да се заплати местен данък за възмездно придобиване на имущество. Въпреки че отговорността за заплащането обикновено пада върху купувача, не бива да се изключва възможността тези разноски да бъдат споделени между страните. Нотариалните такси се разпределят равномерно между купувача и продавача, докато задължението за такса по вписване е на страна на купувача.

Определянето на идеалните части на имот става чрез пресмятане на съотношението между застроената площ на самостоятелния обект и прилежащите му складови помещения, спрямо общата застроена площ на цялата сграда. Формулата за изчисление е ИД.Ч(%) = (ЗП/РЗП)*100, където ЗП е застроената площ на имота, а РЗП е разгънатата застроена площ на сградата. Този метод позволява определянето на процента на общите части, които принадлежат на конкретния имот.

Акт образец 16 е завършващият акт, който приключва строителството и удостоверява годността на обекта за експлоатация, с други думи - че е пригоден за живеене. В практиката терминът се използва като общ, заменяйки "Разрешение за ползване". Въпреки че двата термина често се използват обменно, важно е да се разграничават, в зависимост от категорията на строежа.

Проверката на обекта включва оценка на законността на сградата, използваните проекти и тяхното съответствие с реално изпълненото строителство. За строежи от I до III категория, като автомагистрали и пътища, Акт 16 се издава от държавната приемателна комисия. В този случай регионалната дирекция за национален строителен контрол издава Разрешение за ползване. За строежи от IV до VI категория, като жилищни и смесени сгради, се издава Удостоверение за въвеждане в експлоатация от главния архитект на общината.

M1 - Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост.

M2 - Обеля, Надежда, Триъгълника, Банишора, София Център, Лозенец, Хладилника.

M3 - Горня Баня, Овча Купел, Красно село, Стрелбище/ Хиподрума, София Център, Докторска градина, Оборище, Подуяне/ Хаджи Димитър.

M4 - Обеля, Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост1, Младост 3, 7-11 километър, Дружба, Летище София.

При покупката на имот е от съществено значение да вземете предвид различни фактори, които ще влияят на вашето бъдещо жилище или инвестиция. В следните редове са изброени някои от ключовите аспекти:

1. Местоположение:

 • Оценете близостта до удобства като обществен транспорт, магазини и училища.
 • Изучете района за потенциални бъдещи развития и инфраструктурни планове.

2. Състояние на Имота:

 • Проверете състоянието на сградата и инфраструктурата.
 • Обърнете внимание на евентуални ремонти или подобрения, които може да са необходими.

3. Цена:

 • Сравнете цените на подобни имоти в района.
 • Разгледайте възможности за преговори за по-добри условия.

4. Правна Документация:

 • Уверете се, че всички правни документи са в ред и имотът е свободен от обременения.
 • Проверете дали са изпълнени всички необходими строителни и зонови стандарти.

5. Бъдещо Развитие:

 • Разгледайте възможностите за бъдещо развитие на района.
 • Проучете строителните планове и перспективите за стойността на имота в бъдеще.

6. Квартални Фактори:

 • Анализирайте общността и стилът на живот в квартала.
 • Проучете околните сгради и тяхната визия.

7. Професионален Съвет:

 • Консултирайте се с професионален брокер или агент за недвижими имоти.
 • Получете правен съвет, за да се уверите в законността на сделката.

Следването на тези насоки ще ви помогне да направите информиран и уверен избор при покупката на вашия нов имот.

Изберете Качеството и Професионализма на Матена Естейт

В света на недвижимите имоти, търсенето на идеалното жилище или инвестиция изисква компетентност и внимание към детайлите. В Матена Естейт ние предлагаме уникални възможности за продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Връбница 2. Открийте качествено жилище или перфектна инвестиция с нас.

Привлекателността на Връбница 2

Защо Връбница 2?

Връбница 2 е квартал, обграден от зеленина и уют, където се сливат спокойствието на природата и градския комфорт. С отличната инфраструктура и бързия достъп до центъра на София, това е предпочитаното място за тези, които ценят качествения начин на живот.

Нашите Имоти – Съчетание от Стил и Удобство

Разнообразие от Апартаменти

Разполагаме с разнообразие от апартаменти за продажба във Връбница 2. От модерни студия до просторни многобройни апартаменти, нашите предложения ви предоставят възможността да изберете идеалното жилище.

Луксозни Жилища

Нашият портфейл включва луксозни жилища, които се отличават с изискан дизайн и висок клас удобства. С Матена Естейт, клиентите получават възможността да притежават уникален дом, който отразява тяхната индивидуалност.

Семейни Жилища

Ако търсите идеалния дом за вашето семейство, нашите имоти във Връбница 2 предлагат простор, градина и всичко необходимо за комфорта на цялото семейство.

Почувствайте Увереността с Матена Естейт

Експертен Екип

Със своя професионализъм и опит, екипът на Матена Естейт ви гарантира най-доброто обслужване. Ние не просто продаваме имоти; ние предоставяме изключително преживяване и грижа за нашите клиенти.

Индивидуален Подход

Вярваме, че всеки клиент заслужава уникално внимание. Затова в Матена Естейт прилагаме индивидуален подход към всеки случай. Нашите експерти ви помагат да изберете апартамент във Връбница 2, отговарящ на вашите нужди и предпочитания.

Доверие и Прозрачност

Доверете се на нас за ясни и успешни сделки. Прозрачността и откритостта са от основно значение за нас, като клиентите ни могат да се уверят във всяко едно предложение.

Свържете се с Нас

За повече информация относно продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Връбница 2, не се колебайте да се свържете с нас. Посетете нашия уебсайт или се обадете на нашия екип, готов да ви консултира.

С Матена Естейт, вашето търсене на идеалното жилище във Връбница 2 придобива нов смисъл. Открийте комбинацията от стил, уют и удобство, която предлагаме. Ние сме тук, за да направим вашите мечти за нов дом или инвестиция реалност.

Купувачите харесват още

Популярни в момента

Този сайт използва "бисквитки" и други подобни технологии, за да направи преживяването Ви на нашия сайт по-добро.

Send this to a friend