Продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Враждебна от Матена Естейт

Според Закона за местните данъци и такси (ЗМДТ), при покупка на имот, трябва да се заплати местен данък за възмездно придобиване на имущество. Въпреки че отговорността за заплащането обикновено пада върху купувача, не бива да се изключва възможността тези разноски да бъдат споделени между страните. Нотариалните такси се разпределят равномерно между купувача и продавача, докато задължението за такса по вписване е на страна на купувача.

Определянето на идеалните части на имот става чрез пресмятане на съотношението между застроената площ на самостоятелния обект и прилежащите му складови помещения, спрямо общата застроена площ на цялата сграда. Формулата за изчисление е ИД.Ч(%) = (ЗП/РЗП)*100, където ЗП е застроената площ на имота, а РЗП е разгънатата застроена площ на сградата. Този метод позволява определянето на процента на общите части, които принадлежат на конкретния имот.

Акт образец 16 е завършващият акт, който приключва строителството и удостоверява годността на обекта за експлоатация, с други думи - че е пригоден за живеене. В практиката терминът се използва като общ, заменяйки "Разрешение за ползване". Въпреки че двата термина често се използват обменно, важно е да се разграничават, в зависимост от категорията на строежа.

Проверката на обекта включва оценка на законността на сградата, използваните проекти и тяхното съответствие с реално изпълненото строителство. За строежи от I до III категория, като автомагистрали и пътища, Акт 16 се издава от държавната приемателна комисия. В този случай регионалната дирекция за национален строителен контрол издава Разрешение за ползване. За строежи от IV до VI категория, като жилищни и смесени сгради, се издава Удостоверение за въвеждане в експлоатация от главния архитект на общината.

M1 - Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост.

M2 - Обеля, Надежда, Триъгълника, Банишора, София Център, Лозенец, Хладилника.

M3 - Горня Баня, Овча Купел, Красно село, Стрелбище/ Хиподрума, София Център, Докторска градина, Оборище, Подуяне/ Хаджи Димитър.

M4 - Обеля, Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост1, Младост 3, 7-11 километър, Дружба, Летище София.

При покупката на имот е от съществено значение да вземете предвид различни фактори, които ще влияят на вашето бъдещо жилище или инвестиция. В следните редове са изброени някои от ключовите аспекти:

1. Местоположение:

 • Оценете близостта до удобства като обществен транспорт, магазини и училища.
 • Изучете района за потенциални бъдещи развития и инфраструктурни планове.

2. Състояние на Имота:

 • Проверете състоянието на сградата и инфраструктурата.
 • Обърнете внимание на евентуални ремонти или подобрения, които може да са необходими.

3. Цена:

 • Сравнете цените на подобни имоти в района.
 • Разгледайте възможности за преговори за по-добри условия.

4. Правна Документация:

 • Уверете се, че всички правни документи са в ред и имотът е свободен от обременения.
 • Проверете дали са изпълнени всички необходими строителни и зонови стандарти.

5. Бъдещо Развитие:

 • Разгледайте възможностите за бъдещо развитие на района.
 • Проучете строителните планове и перспективите за стойността на имота в бъдеще.

6. Квартални Фактори:

 • Анализирайте общността и стилът на живот в квартала.
 • Проучете околните сгради и тяхната визия.

7. Професионален Съвет:

 • Консултирайте се с професионален брокер или агент за недвижими имоти.
 • Получете правен съвет, за да се уверите в законността на сделката.

Следването на тези насоки ще ви помогне да направите информиран и уверен избор при покупката на вашия нов имот.

Продажби на Апартаменти, Жилища и Имоти в София, Враждебна: Матена Естейт – Вашият Надежден Партньор

В света на недвижимите имоти, къде се съчетават качество и уют, Матена Естейт е водеща фигура в предлагането на уникални възможности за продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Враждебна. Съчетаваме професионализъм, стил и персонализирано обслужване, за да направим вашия избор за имоти незабравим.

Защо да изберете Враждебна?

Враждебна съчетава спокойствието на природата и удобствата на града. С развита инфраструктура и зелени площи, това е идеалното място за онези, които ценят баланса между градския и природния живот.

Нашите Имоти 

Разнообразие от Апартаменти

В портфолиото на Матена Естейт ще откриете разнообразие от апартаменти за продажба във Враждебна. От модерни студия до стилни пентхауси, нашите предложения обхващат различни вкусове и изисквания.

Ексклузивни Жилища

Предлагаме луксозни жилища, внимателно проектирани, за да задоволят и най-взискателните вкусове. Изживейте комфорта и стилът в нашите жилища във Враждебна.

Семейни жилища

За семействата, търсещи дом, Матена Естейт предлага специално подбрани имоти във Враждебна. С просторни вътрешни площи и близост до училища, вашето семейство ще открие идеалния дом.

Защо да изберете Матена Естейт?

Професионализъм и Опит

С години опит в сферата на недвижимите имоти, Матена Естейт се отличава с професионализъм и експертиза. Ние разбираме тънкостите на пазара и предоставяме нашия опит във всяка сделка.

Индивидуален Подход

Разбираме, че всеки клиент е уникален. По този начин, предоставяме индивидуален подход, насочен към удовлетворяване на конкретните ви изисквания и предпочитания.

Доверие и Прозрачност

Прозрачността и доверието са фундаментални за нашата работа. Всичко, което правим, е с яснота и откритост, за да гарантираме успешни и безпроблемни сделки.

Как да Се Свържете с Нас

За повече информация относно продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Враждебна, посетете нашия уебсайт или се свържете директно с нашия екип. Готови сме да ви помогнем в избора на вашия идеален дом.

С Матена Естейт вашият път към намирането на перфектния имот във Враждебна става лесен и удовлетворителен. Нека вашите мечти за нов дом или инвестиция се сбъднат с нас.

Купувачите харесват още

Популярни в момента

Този сайт използва "бисквитки" и други подобни технологии, за да направи преживяването Ви на нашия сайт по-добро.

Send this to a friend