Продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Яворов от Матена Естейт

Според Закона за местните данъци и такси (ЗМДТ), при покупка на имот, трябва да се заплати местен данък за възмездно придобиване на имущество. Въпреки че отговорността за заплащането обикновено пада върху купувача, не бива да се изключва възможността тези разноски да бъдат споделени между страните. Нотариалните такси се разпределят равномерно между купувача и продавача, докато задължението за такса по вписване е на страна на купувача.

Определянето на идеалните части на имот става чрез пресмятане на съотношението между застроената площ на самостоятелния обект и прилежащите му складови помещения, спрямо общата застроена площ на цялата сграда. Формулата за изчисление е ИД.Ч(%) = (ЗП/РЗП)*100, където ЗП е застроената площ на имота, а РЗП е разгънатата застроена площ на сградата. Този метод позволява определянето на процента на общите части, които принадлежат на конкретния имот.

Акт образец 16 е завършващият акт, който приключва строителството и удостоверява годността на обекта за експлоатация, с други думи - че е пригоден за живеене. В практиката терминът се използва като общ, заменяйки "Разрешение за ползване". Въпреки че двата термина често се използват обменно, важно е да се разграничават, в зависимост от категорията на строежа.

Проверката на обекта включва оценка на законността на сградата, използваните проекти и тяхното съответствие с реално изпълненото строителство. За строежи от I до III категория, като автомагистрали и пътища, Акт 16 се издава от държавната приемателна комисия. В този случай регионалната дирекция за национален строителен контрол издава Разрешение за ползване. За строежи от IV до VI категория, като жилищни и смесени сгради, се издава Удостоверение за въвеждане в експлоатация от главния архитект на общината.

M1 - Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост.

M2 - Обеля, Надежда, Триъгълника, Банишора, София Център, Лозенец, Хладилника.

M3 - Горня Баня, Овча Купел, Красно село, Стрелбище/ Хиподрума, София Център, Докторска градина, Оборище, Подуяне/ Хаджи Димитър.

M4 - Обеля, Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост1, Младост 3, 7-11 километър, Дружба, Летище София.

При покупката на имот е от съществено значение да вземете предвид различни фактори, които ще влияят на вашето бъдещо жилище или инвестиция. В следните редове са изброени някои от ключовите аспекти:

1. Местоположение:

 • Оценете близостта до удобства като обществен транспорт, магазини и училища.
 • Изучете района за потенциални бъдещи развития и инфраструктурни планове.

2. Състояние на Имота:

 • Проверете състоянието на сградата и инфраструктурата.
 • Обърнете внимание на евентуални ремонти или подобрения, които може да са необходими.

3. Цена:

 • Сравнете цените на подобни имоти в района.
 • Разгледайте възможности за преговори за по-добри условия.

4. Правна Документация:

 • Уверете се, че всички правни документи са в ред и имотът е свободен от обременения.
 • Проверете дали са изпълнени всички необходими строителни и зонови стандарти.

5. Бъдещо Развитие:

 • Разгледайте възможностите за бъдещо развитие на района.
 • Проучете строителните планове и перспективите за стойността на имота в бъдеще.

6. Квартални Фактори:

 • Анализирайте общността и стилът на живот в квартала.
 • Проучете околните сгради и тяхната визия.

7. Професионален Съвет:

 • Консултирайте се с професионален брокер или агент за недвижими имоти.
 • Получете правен съвет, за да се уверите в законността на сделката.

Следването на тези насоки ще ви помогне да направите информиран и уверен избор при покупката на вашия нов имот.

Продажби на Апартаменти, Жилища и Имоти в София, Яворов: Изберете Различното с Матена Естейт

В света на недвижимите имоти, където разнообразието и стилът вървят ръка за ръка, Матена Естейт предоставя ексклузивни възможности за продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Яворов. Разгледайте уникалните предложения, които променят вашия поглед към недвижимите имоти.

Красотата на квартал Яворов

Защо да изберете квартал Яворов в София?

Яворов е район, обграден от природа и уют, което го прави предпочитано място за живеене. С чист въздух и красиви гледки, Яворов предоставя тихо и спокойно обкръжение.

Нашите Имоти – Уникалност и Разнообразие

Разнообразие от Апартаменти

В портфолиото на Матена Естейт откривате разнообразие от апартаменти за продажба в Яворов. От стилни студия до просторни апартаменти, нашите предложения включват различни възможности за всеки вкус.

Изискани Жилища

Специално подбрани, нашите жилища в Яворов се отличават с изискан дизайн и висок клас удобства. Нека вашето жилище бъде отражение на вашия стил.

Семейни Имоти

За тези, които търсят идеалния дом за семейството, Матена Естейт предоставя специално подбрани имоти в Яворов. Градини и пространство за игра правят тези имоти идеални за семейно живеене.

Защо Матена Естейт?

Професионализъм и Експертиза

С години опит и утвърдена репутация, Матена Естейт ви предоставя професионализъм и експертиза във всеки етап от сделката. Ние разбираме индивидуалните изисквания на всеки клиент.

Индивидуален Подход

Вярваме, че всеки клиент заслужава индивидуално внимание. Този принцип определя подхода ни, когато помагаме на клиентите да изберат апартамент в Яворов.

Яснота и Доверие

Яснота и доверие са в основата на всяка успешна сделка. В Матена Естейт, гарантираме прозрачност и доверие във всеки един момент.

Свържете се с нас

За повече информация относно продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Яворов, свържете се с нас. Посетете нашия уебсайт или се обадете на нашия екип, готов да ви помогне.

С Матена Естейт, вашият избор за недвижими имоти в Яворов е гаранция за уникалност и качество. Открийте перфектното жилище или инвестиция и направете първия стъпки към новия си дом.

Купувачите харесват още

Популярни в момента

Този сайт използва "бисквитки" и други подобни технологии, за да направи преживяването Ви на нашия сайт по-добро.

Send this to a friend