Продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Захарна фабрика от Матена Естейт

Според Закона за местните данъци и такси (ЗМДТ), при покупка на имот, трябва да се заплати местен данък за възмездно придобиване на имущество. Въпреки че отговорността за заплащането обикновено пада върху купувача, не бива да се изключва възможността тези разноски да бъдат споделени между страните. Нотариалните такси се разпределят равномерно между купувача и продавача, докато задължението за такса по вписване е на страна на купувача.

Определянето на идеалните части на имот става чрез пресмятане на съотношението между застроената площ на самостоятелния обект и прилежащите му складови помещения, спрямо общата застроена площ на цялата сграда. Формулата за изчисление е ИД.Ч(%) = (ЗП/РЗП)*100, където ЗП е застроената площ на имота, а РЗП е разгънатата застроена площ на сградата. Този метод позволява определянето на процента на общите части, които принадлежат на конкретния имот.

Акт образец 16 е завършващият акт, който приключва строителството и удостоверява годността на обекта за експлоатация, с други думи - че е пригоден за живеене. В практиката терминът се използва като общ, заменяйки "Разрешение за ползване". Въпреки че двата термина често се използват обменно, важно е да се разграничават, в зависимост от категорията на строежа.

Проверката на обекта включва оценка на законността на сградата, използваните проекти и тяхното съответствие с реално изпълненото строителство. За строежи от I до III категория, като автомагистрали и пътища, Акт 16 се издава от държавната приемателна комисия. В този случай регионалната дирекция за национален строителен контрол издава Разрешение за ползване. За строежи от IV до VI категория, като жилищни и смесени сгради, се издава Удостоверение за въвеждане в експлоатация от главния архитект на общината.

M1 - Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост.

M2 - Обеля, Надежда, Триъгълника, Банишора, София Център, Лозенец, Хладилника.

M3 - Горня Баня, Овча Купел, Красно село, Стрелбище/ Хиподрума, София Център, Докторска градина, Оборище, Подуяне/ Хаджи Димитър.

M4 - Обеля, Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост1, Младост 3, 7-11 километър, Дружба, Летище София.

При покупката на имот е от съществено значение да вземете предвид различни фактори, които ще влияят на вашето бъдещо жилище или инвестиция. В следните редове са изброени някои от ключовите аспекти:

1. Местоположение:

 • Оценете близостта до удобства като обществен транспорт, магазини и училища.
 • Изучете района за потенциални бъдещи развития и инфраструктурни планове.

2. Състояние на Имота:

 • Проверете състоянието на сградата и инфраструктурата.
 • Обърнете внимание на евентуални ремонти или подобрения, които може да са необходими.

3. Цена:

 • Сравнете цените на подобни имоти в района.
 • Разгледайте възможности за преговори за по-добри условия.

4. Правна Документация:

 • Уверете се, че всички правни документи са в ред и имотът е свободен от обременения.
 • Проверете дали са изпълнени всички необходими строителни и зонови стандарти.

5. Бъдещо Развитие:

 • Разгледайте възможностите за бъдещо развитие на района.
 • Проучете строителните планове и перспективите за стойността на имота в бъдеще.

6. Квартални Фактори:

 • Анализирайте общността и стилът на живот в квартала.
 • Проучете околните сгради и тяхната визия.

7. Професионален Съвет:

 • Консултирайте се с професионален брокер или агент за недвижими имоти.
 • Получете правен съвет, за да се уверите в законността на сделката.

Следването на тези насоки ще ви помогне да направите информиран и уверен избор при покупката на вашия нов имот.

Захарна Фабрика – Изтънчен Стил и Удобство с Матена Естейт в Продажбите на Апартаменти, Жилища и Имоти в София

Захарна Фабрика – История и модерена среда

Матена Естейт ви предоставя ексклузивни възможности за покупка на апартамент, жилище или имот в Захарна Фабрика – квартал, който съчетава историята на миналото с модерния шарм на настоящето.

Луксозни Апартаменти – Вашият Оазис на Комфорт

Изискан Дизайн и Високо Качество на Всеки Етап

Нашите луксозни апартаменти в Захарна Фабрика предоставят изключителен комфорт и стил. Изисканият дизайн и висококачествените материали правят всяко жилище във вашия нов дом на съвременния градски жител.

Защо Да Изберете Матена Естейт в Захарна Фабрика?

1. Историческа Стойност на Квартала

С Матена Естейт, вие получавате повече от просто дом – вие инвестирате в историята на Захарна Фабрика. Ние разбираме уникалната стойност на квартала и ви предлагаме най-добрите обекти.

2. Разнообразие от Луксозни Решения

От модерни студиа до просторни апартаменти с тераси, нашето портфолио в Захарна Фабрика предлага разнообразие от луксозни решения. Ние осигуряваме избор за всеки вкус.

3. Лично Обслужване и Професионално Консултиране

Екипът на Матена Естейт ви предоставя лично обслужване и професионални консултации през целия процес на търсене и закупуване. Ние сме тук, за да направим вашето преживяване лесно и приятно.

Как да Намерите Вашия Идеален Дом в Захарна Фабрика с Матена Естейт?

1. Посетете Нашия Уебсайт и Разгледайте Онлайн Портфолиото

Посетете нашия уебсайт и разгледайте богатото ни онлайн портфолио. Вижте снимки, планове и детайлни описания на нашите обекти в Захарна Фабрика.

2. Свържете се с Нашия Екип за Консултации

Имате въпроси или желаете повече информация? Свържете се с нашия екип от консултанти, готови да ви помогнат с допълнителни детайли.

3. Организирайте си оглед

Свържете се с нас за оглед и посетете желания от вас обект в Захарна Фабрика. Нашите агенти ще ви предоставят всяка нужна информация и ще ви проведат през процеса.

С Матена Естейт, вашият нов дом в Захарна Фабрика става реалност. Опитайте удоволствието от комбинирането на лукс и история, като изберете нас за вашия партньор при търсенето и закупуването на апартамент, жилище или имот в този престижен квартал в София.

Купувачите харесват още

Популярни в момента

Този сайт използва "бисквитки" и други подобни технологии, за да направи преживяването Ви на нашия сайт по-добро.

Send this to a friend