Продажби на апартаменти, жилища и имоти в София, Зона Б 18 от Матена Естейт

Според Закона за местните данъци и такси (ЗМДТ), при покупка на имот, трябва да се заплати местен данък за възмездно придобиване на имущество. Въпреки че отговорността за заплащането обикновено пада върху купувача, не бива да се изключва възможността тези разноски да бъдат споделени между страните. Нотариалните такси се разпределят равномерно между купувача и продавача, докато задължението за такса по вписване е на страна на купувача.

Определянето на идеалните части на имот става чрез пресмятане на съотношението между застроената площ на самостоятелния обект и прилежащите му складови помещения, спрямо общата застроена площ на цялата сграда. Формулата за изчисление е ИД.Ч(%) = (ЗП/РЗП)*100, където ЗП е застроената площ на имота, а РЗП е разгънатата застроена площ на сградата. Този метод позволява определянето на процента на общите части, които принадлежат на конкретния имот.

Акт образец 16 е завършващият акт, който приключва строителството и удостоверява годността на обекта за експлоатация, с други думи - че е пригоден за живеене. В практиката терминът се използва като общ, заменяйки "Разрешение за ползване". Въпреки че двата термина често се използват обменно, важно е да се разграничават, в зависимост от категорията на строежа.

Проверката на обекта включва оценка на законността на сградата, използваните проекти и тяхното съответствие с реално изпълненото строителство. За строежи от I до III категория, като автомагистрали и пътища, Акт 16 се издава от държавната приемателна комисия. В този случай регионалната дирекция за национален строителен контрол издава Разрешение за ползване. За строежи от IV до VI категория, като жилищни и смесени сгради, се издава Удостоверение за въвеждане в експлоатация от главния архитект на общината.

M1 - Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост.

M2 - Обеля, Надежда, Триъгълника, Банишора, София Център, Лозенец, Хладилника.

M3 - Горня Баня, Овча Купел, Красно село, Стрелбище/ Хиподрума, София Център, Докторска градина, Оборище, Подуяне/ Хаджи Димитър.

M4 - Обеля, Люлин, Западен парк/ Илинден, Зона Б18/19, Зона Б-5, София Център, Лозенец, Изток, Дианабад/ Дървеница, Младост1, Младост 3, 7-11 километър, Дружба, Летище София.

При покупката на имот е от съществено значение да вземете предвид различни фактори, които ще влияят на вашето бъдещо жилище или инвестиция. В следните редове са изброени някои от ключовите аспекти:

1. Местоположение:

 • Оценете близостта до удобства като обществен транспорт, магазини и училища.
 • Изучете района за потенциални бъдещи развития и инфраструктурни планове.

2. Състояние на Имота:

 • Проверете състоянието на сградата и инфраструктурата.
 • Обърнете внимание на евентуални ремонти или подобрения, които може да са необходими.

3. Цена:

 • Сравнете цените на подобни имоти в района.
 • Разгледайте възможности за преговори за по-добри условия.

4. Правна Документация:

 • Уверете се, че всички правни документи са в ред и имотът е свободен от обременения.
 • Проверете дали са изпълнени всички необходими строителни и зонови стандарти.

5. Бъдещо Развитие:

 • Разгледайте възможностите за бъдещо развитие на района.
 • Проучете строителните планове и перспективите за стойността на имота в бъдеще.

6. Квартални Фактори:

 • Анализирайте общността и стилът на живот в квартала.
 • Проучете околните сгради и тяхната визия.

7. Професионален Съвет:

 • Консултирайте се с професионален брокер или агент за недвижими имоти.
 • Получете правен съвет, за да се уверите в законността на сделката.

Следването на тези насоки ще ви помогне да направите информиран и уверен избор при покупката на вашия нов имот.

Открийте Комфорта и Разнообразието в Продажбите на Апартаменти, Жилища и Имоти в София, Зона Б 18

Зона Б 18 – Идеалният Баланс между градски живот и природа

Матена Естейт ви предлага изключителни възможности за закупуване на апартамент, жилище или имот в Зона Б 18 – един от най-желаните райони в София, където съчетаването на градския стил с природата прави всеки ден красив.

Разнообразие от Обекти

Апартаменти, Жилища, Имоти

С Матена Естейт, вие имате шанса да избирате между разнообразни обекти. Нашите апартаменти са модерни и функционални, жилищата предлагат уют и простор, а имотите предоставят възможност за лично пространство и индивидуален стил.

Предимства на Живеенето в Зона Б 18 с Матена Естейт

1. Близост до Градски Център и Паркове

Зона Б 18 се отличава с привлекателно местоположение – близост до градския център и на прага на природни паркове. Това ви дава възможността да се насладите на живота в града, но и да се отпуснете в зелените зони наоколо.

2. Индивидуален Подход в Проектирането на Обектите

С Матена Естейт, всеки обект е проектиран с индивидуален подход. Разнообразието в предлаганите обекти ви позволява да изберете този, който най-добре отговаря на вашите нужди и стил.

3. Експерт в Зона Б 18 – Матена Естейт

Нашите специалисти разбират отличителните черти на Зона Б 18. С години опит и експертност, Матена Естейт става вашият надежден партньор при търсенето и закупуването на нов дом.

Как да Намерите Вашия Дом в Зона Б 18 с Матена Естейт?

1. Онлайн Разглеждане на Обектите

Посетете нашия уебсайт и разгледайте онлайн портфолиото с актуални предложения за апартаменти, жилища и имоти в Зона Б 18. Вижте снимки, планове и детайлни описания.

2. Свържете се с Нашия Екип за Консултации

Имате въпроси или нуждаете се от допълнителна информация? Свържете се с нашия екип от консултанти. Те са на ваше разположение, за да ви помогнат.

3. Лично Посещение в Офиса

Ако желаете да видите предложението лично, посетете ни в офиса на адрес: София, бул. Македония 35, ет. 2. Нашите агенти ще ви предоставят всички детайли и ще ви преведат през целия процес.

С Матена Естейт, вашето ново жилище в Зона Б 18 се превръща в реалност. Опитайте комфорта, съчетан със зеленината и удобствата на градския живот, като изберете нас за ваши партньор при търсенето и закупуването на апартамент, жилище или имот в Зона Б 18.

Купувачите харесват още

Популярни в момента

Този сайт използва "бисквитки" и други подобни технологии, за да направи преживяването Ви на нашия сайт по-добро.

Send this to a friend